• Cum functioneaza dedurizatoarele?

  Statiile de dedurizare sunt incarcate cu rasina schimbatoare de ioni si asa cum ii spune si numele, aceasta rasina permite schimbul de ioni de Ca si Mg cu ioni de Na. Pentru fiecare ion de Ca pe care il elimina rasina se va elibera un ion de Na. Datorita faptului ca sodiul nu se depune sub forma calcaroasa ca in cazul calciului, in urma procesului de dedurizare apa va deveni moale.

 • In timpului procesului de dedurizare se adauga sare in apa pentru ca aceasta sa devina moale?

  Nu. Sarea nu transforma apa dura in apa moale. Apa devine moale prin indepartarea Ca si Mg din apa. Sarea sub forma de pastile se adauga intr-un vas  in scopul prepararii unei solutii suprasaturate de sare care va isi va aduce aportul in timpul proccesului de regenerare. Proces prin care rasina va fi „curatata” de ionii de Ca si Mg atrasi in timpul procesului de dedurizare, pregatindu-se astfel pentru reluarea ciclului de functionare.

 • Toata apa este dura? Ce inseamna apa dura?

  Nu. Daca observi depuneri calcaroase pe vase de bucatarie sau instalatii este un semn sugestiv cum ca apa ar fi dura. Apa cu o duritate de peste 8-10°G se recomanda a fi dedurizata pentru a preveni depunerile. In cazul apei provenite din put se recomanda ca analiza apei sa fie facuta anual deoarece pot interveni modificari importante datorita ploilor.

 • Are corpul meu nevoie de Calciul din apa?

  Nu. O dieta echilibrata cu fructe, legume, carne si alte alimente furnizeaza corpului nostru cantitatea de Calciu suficienta.

 • Sarea folosita in timpul dedurizarii are un efect negativ asupra sanatatii mele?

  Da si Nu. Cantitatea se Sodiu din apa dedurizata este direct proportionala cu valoarea duritatii.

  DE EXEMPLU in cazul unei ape cu duritatea de 59,39 grade germane se va elibera in apa = 487 mg/l de Sodiu care se adauga la cantitatea de Sodiu existenta initial in apa. Doza zilnica recomandata de Sodiu: 2400 mg

 • Este apa dedurizata buna de baut?

  Da si nu. Apa dedurizata este buna pentru consum atat timp cat nivelul solidelor dizolvate, al nitritilor, nitratilor sau a altor contaminanti nu este prea mare. Statia de dedurizare are rolul strict de a elimina/diminua continutul de Ca si Mg, nu si de a elimina alte elemente din apa. A nu se confunda statia de dedurizare cu o statie de filtrare.

 • Apa dedurizata favorizeaza corodarea tevilor?

  Nu. Adeseori se asociaza apa dedurizata cu apa cu pH mic (care favorizeaza procesul de coroziune). Dimpotriva, apa dedurizata are un pH putin mai mare decat apa nededurizata si astfel, intr-o mica masura poate preveni procesul de coroziune.

 • De ce apa dedurizata da senzatia de apa „moale” la dus?

  Prin eliminarea Calciului si Magneziului din apa, aceasta capata o consistenta moale. Uneori puteti avea senzatia ca sapunul se clateste mai greu cu o apa dedurizata. Acest lucru are un aspect benefic asupra parului si a pielii, eliminandu-se astfel senzatia de piele uscata.

 • Nu- mi place aceasta senzatie de apa „alunecoasa”. Ce se poate face?

  Acest aspect se poate „corecta” prin amestecul apei dedurizate cu apa bruta. Astfel, apa poate ajunge la duritatea dorita printr-un by-pass.

 • Prin utilizarea apei dedurizate voi realiza economii la sapun si detergenti?

  Cu siguranta da!

  In unele cazuri costurile au fost reduse cu pana la 80%. Industria hoteliera si spalatoriile stiu deja beneficiile apei dedurizate si nu se mai abat de la acesta regula.

 • Celelalte produse comercializate pe piata in scopul dedurizarii sunt eficiente?

  Daca faci referire la produsele tip filtre magnetice sau filtre cu polifosfati, raspunsul meu este NU. Aceste filtre nu elimina fizic Ca din apa, ele doar impiedica depunerile in cazul sistemelor de incalzire. Daca apa ta este dura si nu doresti depuneri pe vasele de bucatarie sau pe instalatii, fapt ce duce la micsorarea duratei de viata a unor electrocasnice, solutia optima pentru tine este statia de dedurizare Atlantic Aqua.

 • De unde stiu ce tip de dedurizator mi se potriveste.

  Nimic mai simplu! Tot ce trebuie sa faci este sa apelezi la sfatul nostru, iar noi in functie de valoarea duritatii si de consumul de apa iti vom recomanda solutia optima.