Instalatii industiale de ultrafiltrare

Sistem ultrafiltrare

Instalatiile Atlantic Aqua  pentru ultrafiltrare apa, au la baza membrane cu dimensiuni ale porilor de 0.01 microni. Aceste membrane actioneaza ca niste bariere pentru virusi, bacterii si alte micro-oraganisme, neimplicand vreun procedeu de dozare chimicale.

Prin ultrafiltrare se elimina orice particula mai mare de 0.01 microni si poate reduce turbiditatea pana la valoarea de 0.1 NTU.

Desi cea mai cunoscuta metoda de indepartare a micro-organismelor este clorinarea (dozarea im mod controlat a hipocloritului de sodiu), in unele cazuri se recomanda ultrafiltrarea deoarece unele elemente ce se doresc a fi eliminate prezinta rezistenta clorinarii.

De ex: Ultrafiltrarea este indicata in eliminarea Cryptosporidia, atunci cand clorinarea nu da randamentul maxim. De asemenea se recomanda a se recurge la metoda ultrafiltrarii in unele cazuri cand compusii chimici pot intra in reactie cu hipocloritul de sodiu, rezultand DBP’s (dezinfectant by product) care s-a dovedit a fi toxic.

Instalatiile de Ultrafiltrare si-au dovedit de-a lungul timpului eficienta in industria alimentara si a bauturilor, ca prefiltrare pentru protectia membranelor de osmoza inversa.

Pentru debite si informatii suplimentare