Filtru pentru Eliminarea amoniului din apa potabila

 

 

Filtru amoniu

In apa, ionul amoniu exista în echilibru cu amoniacul. Concentratia unei forme sau alta in apa este dependenta de valoarea pH‐ului si de temperatura.

Pentru eliminarea amoniu, pe plan mondial sunt cunoscute urmatoarele metode :

  • Clorinare –se asigura dozajului de rupere a echilibrului  Clor – Amoniu. In solutie apoasa, clorul liber oxideaza amoniacul la azot gazos, printr‐o serie de reactii care conduc la formarea monocloraminei (NH2Cl), dicloraminei (NHCl2) si tricloraminei (NCl3) elemente care sunt puternic cancerigene. Echilibrul este influentat de multi alti parametrii (fier, mangan, hydrogen sulfurat, substante organice).  Alt pericol mai vine din fluctuatia concentratiei de Amoniu, care poate varia semnificativ in functie de anotimp si vom ramane in apa cu o valoare foarte mare de clor residual la scaderea concentratiei Amoniu.
  • Filtrarea cu zeoliti naturali  pentru eliminarea amoniului.
  • Osmoza Inversa secial construita pentru eliminare amoniu – metoda cel mai des folosita.

In functie de analiza apei si de bugetul alocat achizitiei de echipamente filtrarii amoniului,  recomndam solutia cea mai eficienta Raport calitate/pret pentru filtrarea si eliminarea amoniului din apa potabila.

Inaintea achizitiei unui sistem pentru eliminarea amoniului se recomanda instalarea unei mini statii pilot   in gospodaria de apa si testarea acesteia in conditii normale de lucru.

 

În apa, ionul amoniu există în echilibru cu amoniacul. Concentrația unei forme sau

alta în apă este dependentă de valoarea pH‐ului, de temperatură.

 

Pentru comenzi si informatii suplimentare