Sterilizatoarele cu lampi UV

Sterilizatoare UV casnice
Sterilizarea implica orice proces de eliminare sau ucidere a tuturor formelor de viata, inclusiv a agentilor transmisibili (fungi, bacterii, virusuri etc) prezente pe o suprafata, prezente intr-un lichid, in medicina. Sterilizarea (dezinfectare) se poate realiza prin mai multe metode ( incalzire, chimicale, iradiere, presiune inalta si filtrare)   Dezinfectia cu UV consta intr-un proces fizic, excluzand total procedeele chimice, Radiatiile UV-C ataca in mod direct ADN-ul bacteriilor. Bacteriilor vor fi distruse in totalitate si in acelasi timp si capacitatea lor de a se reproduce.Prin intermediul sterilizatoarelor cu ultraviolete se distrug chiar si parazitii extrem de rezistenti fata de metodele chimice de dezinfectie.

Printre contaminantii bacteriologici care pot fi distrusi cu ajutorul sterilizatoarelor UV enumeram: STAPHYLOCOCCUS AUREUS, STREPTOCOCCUS FAECALIS, BACTERIOPHAGE (E.COLI.), HEPATITIS VIRUS, MYCOBACTERIUM TUBERCULOSIS, POLIOVIRUS, ROTAVIRUS, AGROBACTERIUM TUMAFACIENS, BACILLUS ANTHRACCIS, BACILLUS MEGATERIUM (VEGETATIVE), BACILLUS MEGATERIUM (SPORES), BACILLUS SUBTILIS (VEGETATIVE), BACILLUS SUBTILIS (SPORES), CLOSTRIDIUM TETARI, CORYNEBACTERIUM, ESCHERICHIA COLI, LEGIONELLA BOZEMANII, LEGIONELLA DUMOFFII, LEGIONELLA GORMANII, LEGIONELLA MICDADEI, LEGIONELLA PNEUMOPHILIA, LEPTOSPERA INTERROGANS, MYCOBACTERIUM TUBERCULOSIS, PROTEUS VULGARIS, PSEUDOMONAS AERUGINOSA, RHODOSPERILLIUM RUBRUM, SALMONELLA ENTERITIDIS, SALMONELLA PARATYPHI (FEBRA ENTERICA), SALMONELLA TYPHIMURIUM, SALMONELLA TYPHOSA (FEBRA TIFOIDA), SHIGELLA DYSENTERIAE (DYSENTERY), SHIGELLA FLEXNERI (DYSENTERY), STAPHYLOCOCCUS EPIDERMIDIS, etc.

Eficienta sterilizatoarelor cu UV este in directa legatura cu caracteristicile apei brute. Astfel, se recomanda ca:
– duritatea sa fie mai mica de 7 dH;
– cantitate de fier din apa sa fie mai mica de 0.2 mg/l;
– hidrogen sulfurat mai mic de 0.05mg/l;
– mangan mai mic de 0.05mg/l;
– suspensii solide mai mici de 10 mg/l.

In cazul in care apa bruta nu corespunde valorilor indicate mai sus, este recomandata o pretratare inaintea instalarii sterilizatorului cu UV.

CaracteristiciUV 3UV 6UV 8UV 12
Debit (l/min.)12243550
Putere absorbita (W/h)25303849
Putere lampa (W)16212940
Racord intrare/iesire1/2"1"1"1"
Lungime fara conector lampa (mm) 375555 705935
Lung. intre axe intrare/iesire (mm) 260440 585800
Diametru(mm)78787878
Inaltime (mm)108108108110
Greutate (kg)2346
MaterialSS304 SS304 SS304 SS304
Presiune maxima 8,62 bar8,62 bar8,62 bar8,62 bar
Tensiune alimentare220 V 50 Hz220 V 50 Hz220 V 50 Hz220 V 50 Hz

ATENTIE:
-Sterilizatorul UV se monteaza NUMAI pe conducta de APA RECE, la interior, ferit de socuri mecanice, umezeala, inghet sau temperaturi mai mari de 45 °C. Se monteaza NUMAI pe conducta de APA RECE !
– Alimentatorul/balastul electric trebuie sa fie montat deasupra sau in spatele carcasei metalice pentru a evita distrugerea acestuia din cauza condensului aparut la curgerea apei.
– Inainte de instalarea unui sterilizator cu lampa UV se recomanda decontaminarea traseelor de conducte de apa existente cu hipoclorit de sodiu.
– Se recomanda montarea unui filtru de sedimente cu finete de 5 microni inainte de sterilizatorul cu lampa UV.
– Sterilizarea cu UV trebuie sa fie ultima treapta de tratare inainte de punctul de consum.
– Este INTERZISA deconectarea repetata a sterilizatorului de la sursa de curent electric, in afara de cazul in care sunt semnalate defectiuni in functionare.

Sterilizatoare UV pentru debite mici si medii (pentru aplicatiile casnice si semi-industriale).
Sterilizatorul UV casnic se compune din: carcasa inox ;  teaca quartz ;  balast ;  lampa UV ;  cablu alimentare ; brida prindere ;  ;  o‐ring -uri. Se recomanda ca lampa UV sa se schimbe dupa aprox. 9000 ore (aprox. 1 an) de functionare.

Pentru comenzi si informatii suplimentare