Filtre Deferizare si Demanganizare Apa

Sistemele de deferizare-demanganizare au rolul de a elimina excesul de fier si/sau mangan din apa in scopul potabilizarii.

 

Prezenta fierului si a manganului in apa de cele mai multe ori se poate detecta printr-o culoare galben-roscata sau printr-un gust metalic pronuntat. Aceste elemente prezente in apa intr-o concentratie superioara VMA in STAS pot avea efecte extrem de daunatoare asupra organismului, dar si asupra instalatiilor deoarece se cunoaste efectul puternic coroziv al acestor elemente. Un exemplu la indemana este obturarea tevilor datorita depunerilor.

In functiile de caracteristicile apei brute, procesul de deferizare-demanganizare se poate realiza cu diverse medii de filtrere: BIRM, Pyrolox, Ecomix.

vanzari@epurarea-apei.ro

0720 430 678

Filtrele de Deferizare si Demanganizare Apa se impart in mai multe categorii in functie de mai multe criterii:

In functie de debitul maxim de apa filtrata:

-Filtre apa pentru deferizare si demanganizare rezidentiale sau casnice;

-Filtre apa pentru deferizare si demanganizare industriale.

In functie de modul in care se auto-curata:

-Filtre apa pentru deferizare si demanganizare cu auto-curatare dupa timp (spalarea inversa se realizeaza la o ora prestabilita);

-Filtre apa pentru deferizare si demanganizare cu auto-curatare dupa volum (statii care intra in spalare dupa furnizare cantitatii de apa deferizara/demanganizata prestbilit);

-Filtre apa pentru deferizare si demanganizare cu auto-curatare dupa volum+timp (statii care intra in spalare dupa furnizarea volumului de apa filtrat la o ora prestabilita).

In functie de aspect si aplicatie:

-Filtre apa pentru deferizare si demanganizare cu auto-curatare Simplex (sunt statii formate dintr-un singur tanc cu mediu filtrant si o valva de control. Aceste statii sunt comandate de o valva electronica si sunt destinate atat aplicatiilor rezidentiale, cat si celor industriale);

-Filtre apa pentru deferizare si demanganizare cu auto-curatare Duplex Paralel (sunt statii formate din 2 tancuri incarcate cu mediu filtrat pentru deferizare si/sau demanganizare. Tancurile sunt comandate de catre doua valve si functioneaza astfel: ambele tancuri sunt in lucru, in momentul in care o coloana intra in procesul de auto-curatare, in lucru ramane celalalt tanc. Procesul de spalare dureaza 15-25 minute. Dupa ce primul tanc si-a terminat spalarea, intra in autocuratare si cel de-al doilea tanc).